eTwinning: internasjonalt pedagogisk samarbeid
eTwinning er et gratis tilbud til lærere og elever som legger til rette for pedagogisk samarbeid mellom barnehager og skoler i ulike land.
eTwinning gir lærere mulighet til å samarbeide med andre lærere i og utenfor Europa. Lærerne får tilgang til verktøy for å etablere internasjonale nettverk og for å gjennomføre små og store prosjekter. I tillegg kan lærerne søke om å få delta på nettkurs, konferanser og seminarer.
Hvordan komme igang med eTwinning?
eTwinning – digitalt prosjektsamarbeid mellom skoler og barnehager (hkdir.no)
Barnehage- og skoleeiere bør ha en plan for kompetanseutvikling for sine ansatte, som viser hvordan kompetansebehovene skal dekkes. Det viktig at læreren snakker med lederen sin for å avklare kompetansebehovet før påmelding.
Arbeid med tema og prosjekt i barnehage
Eksempel på opplegg for barnehage som er laget gjennom eTwinning-samarbeid. Opplegget kan brukes for alle aldersgrupper i barnehagen. Pedagogen tilpasser innholdets vanskelighetsgrad med utgangspunkt i barnegruppens alder og nivå.
Undervisningsopplegg grunnskole
Eksempel på undervisningsopplegg som er laget gjennom eTwinning-samarbeid. Opplegget er utviklet for faget Fremmedspråk i ungdomsskolen.
Ma Maison - Huset mitt. Bruk fransk, eller et annet fremmedspråk, og la elevene ta utgangspunkt i sin egen bolig som tema for samarbeid på tvers av landegrensene.
Undervisningsopplegg videregående
Eksempel på undervisningsopplegg som er laget gjennom eTwinning-samarbeid.
Why not A.S.K? – Actions Showing Kindness er et prosjekt som tar for seg det noen vil kalle gammeldagse sosiale ferdigheter. Opplegget er forankret i overordnet del av læreplanen, samt læreplan i engelsk programfag (ENG04-02).
eTwinning er en del av Erasmus+.