Vg3 bakerfaget (BAK03‑02)
Fagets relevans og sentrale verdier
Vg3 bakerfaget handler om råvarer, produksjonsmetoder og produksjon av bakervarer i tråd med lokale, nasjonale og internasjonale tradisjoner og trender. Faget handler videre om utvikling av håndverksferdigheter, innsikt i nye produksjonsmetoder og om resept- og produktutvikling. Vg3 bakerfaget skal bidra til å fremme gode matopplevelser og å dekke samfunnets etterspørsel etter bakervarer. Faget skal også bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i stadig endring.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg3 bakerfaget skal bidra til skaperglede og engasjement ved produksjon og salg av bakervarer. Gjennom kritisk tenkning, medvirkning, etisk refleksjon og arbeidsoppgaver utvikler lærlingene innsikt i sammenhengen mellom ressursbruken i dag og behovet for å ta vare på og utnytte ressursene for framtidige generasjoner. Vg3 bakerfaget skal også bidra til forståelse av medbestemmelse og medansvar på arbeidsplassen.