Vg3 ernæringskokkfaget (EKF03‑01)
Fagets relevans og sentrale verdier
Vg3 ernæringskokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost i tråd med nasjonale, samiske og internasjonale mattradisjoner og trender. Faget handler videre om produksjon av helsefremmende og trygge måltider som skal bidra til matomsorg og gode måltidsopplevelser ved ulike institusjoner. Vg3 ernæringskokkfaget omfatter tilberedning av daglig kosthold for mange mennesker i tråd med helsemyndighetenes kostråd og gjeldende regelverk. Faget skal bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg3 ernæringskokkfaget skal bidra til framstilling av ernæringsriktig mat og spesialkost etter ulike brukeres ønsker og behov. Gjennom kritisk tenkning, medvirkning, etisk refleksjon og arbeidsoppgaver utvikler lærlingene innsikt i sammenhengen mellom ressursbruken i dag og behovet for å ta vare på og utnytte ressursene for framtidige generasjoner. Vg3 ernæringskokkfaget skal også bidra til forståelse av medbestemmelse og medansvar på arbeidsplassen.