Vg3 konditorfaget (KON03‑02)
Fagets relevans og sentrale verdier
Vg3 konditorfaget handler om råvarer, produksjonsmetoder og produksjon av konditorvarer i tråd med lokale, nasjonale og internasjonale tradisjoner og trender. Faget handler videre om utvikling av håndverksferdigheter, innsikt i nye produksjonsmetoder og om resept- og produktutvikling. Vg3 konditorfaget skal bidra til å fremme gode matopplevelser og å dekke samfunnets etterspørsel etter konditorvarer. Faget skal også bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg3 konditorfaget skal bidra til skaperglede og engasjement ved produksjon og salg av konditorvarer. Gjennom kritisk tenkning, medvirkning, etisk refleksjon og arbeidsoppgaver utvikler lærlingene innsikt i sammenhengen mellom ressursbruken i dag og behovet for å ta vare på og utnytte ressursene for framtidige generasjoner. Vg3 konditorfaget skal også bidra til forståelse av medbestemmelse og medansvar på arbeidsplassen.