Vg3 industriell matproduksjon (IMP03‑02)
Fagets relevans og sentrale verdier
Vg3 industriell matproduksjon handler om industriell framstilling av mat- og drikkevarer fra råvare til ferdigvare. Faget handler videre om overvåking og styring av maskiner og utstyr, operatørvedlikehold og forbedringsarbeid. Vg3 industriell matproduksjon skal bidra til trygg matproduksjon ved å overholde krav til hygiene, kvalitetskontroll og merking og sporing. Faget skal også bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg3 industriell matproduksjon skal bidra til innsikt i produksjon og omsetning av mat- og drikkevarer tilpasset kundenes ønsker og behov. Gjennom kritisk tenkning, medvirkning, etisk refleksjon og arbeidsoppgaver utvikler lærlingene innsikt i sammenhengen mellom ressursbruken i dag og behovet for å ta vare på og utnytte ressursene for framtidige generasjoner. Vg3 industriell matproduksjon skal også bidra til forståelse av medbestemmelsesrett og medansvar på arbeidsplassen.