Læreplan i mat og helse, samisk plan (MHE2-01)
Utgått
Denne læreplanen er utgått.
Etter 4. årstrinn
Mat og livsstil
- lage trygg mat
- sette sammen og lage frokost, skolemåltid og mellommåltid i tråd med anbefalinger for et sunt kosthold fra helsemyndighetene
- velge ut mat og drikke som inngår i et sunt kosthold
- bruke mål og vekt knyttet til oppskrifter og laging av mat
- praktisere regler for god hygiene
Mat og forbruk
- gjengi navn på bær, frukt, grønnsaker og andre matvekster og beskrive ulike egenskaper
- fortelle om produkter vi får fra fisk, sjømat, husdyr, rein og annet vilt
- gjenkjenne enkel merking av varer
- fortelle om oppbevaring av de vanligste matvarene hjemme og ute i naturen
Mat og kultur
- bidra til trivsel i forbindelse med måltider og samtale om måltidsskikker i samisk og norsk kultur og i andre kulturer
- servere mat og samarbeide om etterarbeidet
- pakke egen tursekk, finne god rasteplass, lage bål og mat ute og praktisere skikk og bruk ved bålet
- planlegge og gjennomføre en fest eller en sammenkomst
6 av 9