Vg2 bakar og konditor (BAK02‑01)
Kjerneelement
Handverksferdigheiter
Kjerneelementet handverksferdigheiter handlar om utvikling av råvarekunnskap og sensoriske ferdigheiter og bruk av ulike produksjonsprosessar i framstilling av bakar- og konditorvarer. Vidare handlar det om arbeidsteknikkar, handlag og bruk av handverktøy, maskiner og teknisk utstyr i produksjon. Handverksferdigheiter handlar òg om å framstille og by fram varer for sal på ein estetisk måte.
Berekraftig produksjon av bakar- og konditorvarer
Kjerneelementet berekraftig produksjon av bakar- og konditorvarer handlar om at val av råvarer, produksjonsmetodar, omsetning og lagerstyring får økonomiske, miljømessige og sosiale konsekvensar. Det handlar òg om forståing av at råvarer er ein avgrensa ressurs i verda, og at gode val kan medverke til meir berekraftig produksjon og redusere svinn, avfall og miljøutslepp.
Arbeidsliv og yrkesidentitet
Kjerneelementet arbeidsliv og yrkesidentitet handlar om å løyse arbeidsoppgåver sjølvstendig og i samarbeid med andre. Det handlar òg om å forstå kva som regulerer forholdet mellom arbeidstakar og arbeidsgivar, og samanhengen mellom krava i arbeidslivet og rettane til arbeidstakaren. Det handlar dessutan om å utvikle gode arbeidsrutinar for å vere rusta til eit framtidig arbeids- og yrkesliv.
Kvalitet og trygg mat
Kjerneelementet kvalitet og trygg mat handlar om å behandle råvarer og klargjere dei for tilarbeiding, vidareforedling eller sal på ein trygg måte. Vidare handlar kjerneelementet om å produsere, emballere, spore, merke og lagre produkt etter gjeldande regelverk. Kvalitet og trygg mat handlar òg om å fremje kunnskap om kor viktig det er å følgje opp hygiene- og kvalitetssystema i verksemda.