Kokkfaget – modulstrukturert opplæring for voksne (KOK05‑01)
Fagets relevans og sentrale verdier
Vg3 kokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av mat og måltider i tråd med lokale, samiske, norske og internasjonale mattradisjoner og trender. Faget handler videre om planlegging av menyer etter sesong, anledning og kunders forventninger, grunnleggende tilberedningsmetoder og sensorikk. Vg3 kokkfaget skal bidra til å fremme mat- og drikkeglede, lokale spesialiteter og forvaltning av matkulturer og tradisjoner. Faget skal også bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringen. Vg3 kokkfaget skal bidra til samhandling og opplevelse av tilhørighet og forståelse av gjesters ulike behov og ønsker. Gjennom kritisk tenkning, etisk bevissthet, medvirkning og arbeidsoppgaver utvikler lærlingene innsikt i sammenhengen mellom vårt tids ressursbruk og behovet for å ivareta ressurser for framtidige generasjoner. Vg3 kokkfaget skal også bidra til forståelse av medbestemmelse og medansvar på arbeidsplassen.