Vg1 restaurant- og matfag (RMF01‑03)
Grunnleggende ferdigheter
Muntlige ferdigheter
Muntlige ferdigheter i vg1 restaurant- og matfag innebærer å kunne kommunisere med andre gjennom samtaler og presentasjoner og å kunne bruke relevante faguttrykk i dagligtalen. Det innebærer også å kunne gjøre rede for, reflektere over og sette ord på egne erfaringer i arbeid med fag.
Å kunne skrive
Å kunne skrive i vg1 restaurant- og matfag innebærer å kunne ytre seg forståelig om restaurant- og matfagrelaterte temaer. Videre innebærer det å kunne bruk et presist fagspråk og tilpasse tekster til ulike formål, mottakere og medier.
Å kunne lese
Å kunne lese i vg1 restaurant- og matfag innebærer å kunne lese og forstå resepter og oppskrifter, ulike fagtekster, arbeidsbeskrivelser for maskiner og utstyr og kvalitetssikringssystemer.
Å kunne regne
Å kunne regne i vg1 restaurant- og matfag innebærer å kunne bruke passende måleenheter for vekt, volum, væskemål og temperatur. Det handler også om å kunne regne ut mengder ut fra oppskrifter og resepter. Videre innebærer det å kunne utføre enkle økonomiske utregninger og gjennomføre kjøp og salg.
Digitale ferdigheter
Digitale ferdigheter i vg1 restaurant- og matfag innebærer å kunne bruke digitale ressurser for å styre produksjonsprosesser, merke varer, sette sammen produkter og måltider ut fra ønsket næringsinnhold og regne ut priser. Det betyr også å kunne bruke ulike medier til kommunikasjon og samhandling med samarbeidspartnere, kolleger og gjester. Videre innebærer det å vurdere informasjon fra digitale kilder kritisk, bruke nettvett og utvikle digital dømmekraft.