Vg1 restaurant- og matfag (RMF01‑03)
Tverrfaglige temaer
Folkehelse og livsmestring
I vg1 restaurant- og matfag handler det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring om at elevene skal utvikle identitet gjennom yrkesvalg som medvirker til at de får et positivt selvbilde gjennom å høre til et fellesskap. Temaet handler også om å utvikle forståelse av næringssammensetningen i kostholdet og kostrådene fra helsestyresmaktene og om å reflektere over sammenhengene mellom kosthold og livskvalitet.
Demokrati og medborgerskap
I vg1 restaurant- og matfag handler det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap om å øke kunnskapen om ulike matvaner og vise respekt for ulike kultur- og mattradisjoner. Videre handler det om at mat og drikke spiller en rolle i sosiale sammenhenger. Å kunne samarbeide på tvers av fag og yrkesgrupper og forstå de demokratiske prosessene i arbeidslivet inngår også i temaet demokrati og medborgerskap.
Bærekraftig utvikling
I vg1 restaurant- og matfag handler det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling om at et samfunn i utvikling krever et tilpasset forbruk. Det handler også om bevissthet om hvordan bransjen påvirket miljøet, og hvordan vi best mulig kan utnytte de ressursene som finnes lokalt, regionalt og globalt.