Vg1 restaurant- og matfag (RMF01‑03)
Kjerneelementer
Håndverksferdigheter
Kjerneelementet håndverksferdigheter handler om arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og bruk av ulike håndverktøy, maskiner, utstyr og teknologi. Håndverksferdigheter handler også om utvikling av varekunnskap, bearbeiding av råvarer og omsetning av produkter. Videre handler det om å sette sammen ulike produkter og måltider og velge produksjonsmetode ved å sanse, utforske og vurdere råvarenes egenskaper.
Bærekraftig produksjon
Kjerneelementet bærekraftig produksjon handler om å utnytte råvarer og redusere matsvinn og utslipp fra matproduksjon. Videre handler det om bruk av råvarer, avfallshåndtering, gjenbruk og resirkulering og bedre utnyttelse av ressursene over tid. Kjerneelementet handler også om å forstå at råvarer er en begrenset ressurs.
Arbeidsliv og yrkesidentitet
Kjerneelementet arbeidsliv og yrkesidentitet handler om produksjon av varer og tjenester som det er behov for i samfunnet, i realistiske arbeidssituasjoner. Arbeidsliv og yrkesidentitet handler også om innsikt i hvilke krav og forventninger, rammevilkår og etiske retningslinjer som regulerer arbeidslivet.
Kvalitet og trygg mat
Kjerneelementet kvalitet og trygg mat handler om å behandle og klargjøre råvarer for salg på en trygg måte. Videre skal kjerneelementet fremme grunnleggende kunnskap om og forståelse av hygiene og kvalitetsstyringssystemene i bransjen, i samsvar med lover og forskrifter.