Programområde for matfag - Læreplan i felles programfag Vg2 (MFG2-02)
Utgått
Denne læreplanen har utgått.
Sal og marknad
Sal og marknad
- gjere greie for kostnadene ved å produsere mat, rekne om mengder i reseptar og gjere enkle økonomiske berekningar knytte til produksjon og sal
- vurdere produksjonsmetodar og produkt mot etiske prinsipp og samfunnsmessige utfordringar, krav og rammevilkår
- gjere greie for rolla og funksjonen til tilsynsmyndigheitene ved produksjon og sal av mat
- emballere og merkje produkt i samsvar med gjeldande regelverk
- gjennomføre enkel marknadsføring
- vurdere eit produkt ut frå forbrukarane sine krav og behov
- planleggje og gjennomføre presentasjon av produkt for sal
- drøfte kva god service og kundebehandling er, og vise dette i praksis
- bruke digitale verktøy for å gjere seg nytte av informasjons- og marknadskanalar i bransjane
8 av 10