Læreplan i slakterfaget Vg3 / opplæring i bedrift (SLF3-01)
Utgått
Hovedområder
Håndtering av levende dyr
Hovedområdet handler om dyrenes naturlige atferd og driving og oppstalling av dyrene på en etisk forsvarlig måte. Videre inngår bruk av utstyr og innredning for å unngå stress og lidelse hos dyrene, og det relevante regelverket for dette.
Slakteprosessen
Hovedområdet handler om en hygienisk og kvalitetsmessig forsvarlig slakteprosess. Det dekker også behandling av råstoff ut fra gjeldende krav til økonomi og miljø.
Biprodukter
Hovedområdet handler om alle produkter slaktet gir utover den ferdige slakteskrotten. Produktene deles inn i produktområder til menneskekonsum, råstoff til fôrproduksjon, ull, huder og skinn. Hovedområdet dekker også håndtering av risikomateriale og proteinråstoff.
Bransje, bedrift og miljø
Hovedområdet handler om bedriftens plass i samfunnet og bransjens rammevilkår og forretningsidé. Det dekker også helse, miljø og sikkerhet.
3 av 7