Kommunikasjon og kultur (KKM01‑02)
Grunnleggende ferdigheter
Muntlige ferdigheter
Muntlige ferdigheter i kommunikasjon og kultur innebærer å lytte og å formulere egen kommunikasjon i en rekke situasjoner. Det innebærer å forstå teori om hvordan man velger form og innhold ut fra formålet, men også å forstå ståstedet til den man lytter til, særlig de kulturelle elementene som er relevante. Muntlige ferdigheter innebærer å beherske verbal og ikke-verbal kommunikasjon, og å bruke fagspråk i drøfting og refleksjon over faglige emner.
Å kunne skrive
Å kunne skrive i kommunikasjon og kultur innebærer å kunne formulere sammenhengende drøftinger og analyser med utgangspunkt i kjente og ukjente tekster. Det innebærer å bruke fagbegreper og teorier for å utforme tekster tilpasset mottaker og formål. Det innebærer også å kunne skape tekster som effektivt og kreativt utnytter mulighetene ulike modaliteter og teksttyper tilbyr.
Å kunne lese
Å kunne lese i kommunikasjon og kultur innebærer å forstå hvilke elementer tekster er satt sammen av, sammenhengen mellom dem og funksjonen de har i kommunikasjonssituasjonen de står i. Det innebærer å kunne lese varierte typer tekster, fra et rikt utvalg av kontekster og medier, og å kunne forstå et bredt spekter av krevende og komplekse tekster ved hjelp av egnet teori.
Digitale ferdigheter
Digitale ferdigheter i kommunikasjon og kultur innebærer å velge og bruke digitale verktøy, medier og ressurser for å tilegne seg kunnskap og for å kommunisere i mange ulike situasjoner på en selvstendig, kritisk og ansvarlig måte. Det innebærer også å bruke digital dømmekraft i bruken av ulike kilder og i innhenting av informasjon som grunnlag for egen kommunikasjon.