Programområde for kokk- og servitørfag - Læreplan i felles programfag Vg2 (RFG2-01)
Utgått
Denne læreplanen har utgått.
Servering, bransje og miljø
Servering, bransje og miljø
- klargjøre lokaler og foreta oppdekking og servering
- forberede måltider som bidrar til helse, velvære og sosialt samkvem
- drøfte hva god service, bruker- og gjestebehandling er, og vise dette i praksis
- presentere, anbefale og servere mat, alkoholfrie og alkoholholdige drikkevarer
- bruke egnede maskiner og egnet utstyr i serveringsarbeidet
- tilberede varme og kalde retter og drikker i serveringslokalet, anrette og servere dem
- beregne kostnader og salgspris knyttet til produksjon og salg av mat og drikke
- gjennomføre enkle salgsfremmende tiltak
- gjøre rede for krav til helse, miljø og sikkerhet innen kokk- og servitørfag, og følge dem i praksis
- følge ergonomiske prinsipper og bruke riktig verneutstyr
- drøfte etiske problemstillinger knyttet til kokk- og servitørfag og det ansvaret det innebærer å lage og tilby mat og drikke til andre
- drøfte hva profesjonell yrkesutøvelse innbærer i kokk- og servitørfag
- bruke relevante faguttrykk
- gjøre miljøbevisste valg i produksjon og avfallshåndtering
- praktisere førstehjelp som er relevant for kokk- og servitørfag
9 av 10