Vg2 kokk- og servitørfag (KOS02‑01)
Fagrelevans og sentrale verdiar
Vg2 kokk- og servitørfag handlar om produksjon, frambod, sal og servering av mat- og drikkevarer. Programfaga bidreg til at elevane utviklar handlag, sensoriske ferdigheiter og kompetanse i val av råvarer og tillaging av komplette måltidsløysingar. Programfaga handlar dessutan om samspelet mellom råvaretilgang, teknologi, økonomi og trygg matproduksjon. Vg2 kokk- og servitørfag skal bidra til å utvikle sjølvstendige og omstillingsdyktige, samarbeidande og serviceinnstilte fagarbeidarar som dekkjer behovet for arbeidskraft i bransjen.
Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringa. Vg2 kokk- og servitørfag skal bidra til ressursutnytting og produksjon på ein etisk forsvarleg og berekraftig måte ved frambod, servering og sal av mat- og drikkevarer. Programfaga skal bidra til forståing av norsk, samisk og internasjonal mat og drikke som kulturberarar i samfunnet.