Siste nytt
Webinar: Hva trenger vi å vite om digitalisering i barnehagen?
Vi inviterer eiere, ledere og ansatte i barnehager, organisasjoner, foreldre og andre interesserte til informasjonsmøte 13. februar.
9 av 10 har tilgang til egen digital enhet
Flere enn ni av ti elever i grunnskolen har tilgang til egen digital enhet, viser nye tall.
— Alle læremidler kan brukes klokt og uklokt. Det er hvordan og når enhetene brukes som avgjør om undervisningen blir god, sier direktør Morten Rosenkvist i Utdanningsdirektoratet.
Fakta om grunnskolen 2024–2025
Publiseringen av tall for dette skoleåret består av tre deler: fakta om grunnskolen, skolenedleggelser og forberedende opplæring for voksne.
Råd for god digital praksis og skjermbruk i skolen
Gjennomtenkt bruk av digitale enheter, verktøy og ressurser bidrar positivt til elevenes læring, utvikling og trivsel. Her følger åtte råd om hvordan det kan gjøres.
Analyse av Lærer- og Foreldreundersøkelsen skoleåret 2023–2024
Foreldre er jevnt over fornøyd med skolen til barna sine, og lærere uttrykker at de er fornøyde med elevenes læringsmiljø. Dette viser analyser av Foreldreundersøkelsen og Lærerundersøkelsen i skolen.
Dekning av utgifter til individuell tilrettelegging i private skoler
I denne tolkningsuttalelsen presiserer Kunnskapsdepartementet hvordan privatskoleloven § 3-6, om dekning av utgifter til individuell tilrettelegging, skal forstås.
Forsøk med skriftlig-muntlig eksamen i yrkesfag
Våren 2025 prøver Utdanningsdirektoratet for første gang ut skriftlig-muntlig eksamen i yrkesfag på vg3-nivå. Vi inviterer fylkeskommuner til å melde seg på forsøket.
Høring – nytt lærefag i glassforedling
Vi sender på høring forslag om å opprette glassforedling som et nytt fag i videregående opplæring. Frist for å svare er 5. februar 2025.
Kartleggingsverktøy i grunnleggende norsk
Kartleggingsverktøyet i grunnleggende norsk er et gratis verktøy som kan støtte lærere i å finne ut hva slags norskopplæring minoritetsspråklige elever trenger.
Karakterene i skolen skal være rettferdige
I løpet av de siste 15 årene har elevene i videregående opplæring fått stadig bedre karakterer. Det finnes ikke belegg for å si at dagens ungdommer er smartere nå enn de var for 15 år siden. Så hva kan forklaringen være?